Evenement Partner

De Purperen Draak is te vinden tijdens het evenement met tabletop gaming demo’s, Cosplay en LARP.

De Purperen Draak

Wat is dat nou eigenlijk, een spellenwinkel. Het klinkt een beetje als een speelgoedwinkel, met Stratego en Monopoly. Het is meer dan dat. Natuurlijk kun je er terecht voor de klassiekers, maar vaak toch nét even anders. Wel Monopoly, maar dan met een Star Wars-thema bijvoorbeeld. En heel veel meer, van Kolonisten van Catan tot Arkham Horror, van Beverbende tot Cards against Humanity.

Zelfs dat zegt weinig. We zijn meer dan dat. De Purperen Draak is uniek in Noord-Nederland. Niet alleen door het enorme aanbod in spellen, miniaturen en merken zoals FUNKO, maar vooral door de speelruimte. Bijna iedere avond zit de ruimte (met plaats voor ongeveer 40 spelers) vol met roleplayers, kaartspelers (vooral Yu-Gi-Oh!, Pokémon en Magic) of miniature wargamers.

De speelruimte is een plek die het best te omschrijven is als een buurtcentrum, maar dan niet voor een buurt, maar voor de wijde omgeving. Voor iedereen die een passie heeft voor fantasy of spellen. Spelers uit Groningen, Drenthe en Friesland zijn eigenlijk iedere avond wel te vinden. Voor studenten, werklozen, managers, schoonmakers, advocaten en alles daar tussenin. Voor mensen van over de hele wereld. Voor middelbare scholieren en voor mensen die die leeftijd al jaren gepasseerd zijn.

De Purperen Draak, meer dan een spellenwinkel. De Purperen Draak kun je niet omschrijven, die moet je meemaken.

Kom vooral een keer kijken. Je vindt ons in de Nieuwe Ebbingestraat op nummer 86a, dichtbij het Noorderplantsoen.

Published
Views 985

Comments

No Comments

Geef een reactie

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten

Sniper Elite 4 31 januari 2018 - Game review - door: Harry van Dijken Een kogel in de oogkas of toch maar de knieschijf er af? Keuzes genoeg in het nieuwste deel van de Sniper Elite serie! Lees hier de recensie. Verslag Game Event 'History of War' 8 november 2017 - Events - door: Peter Bijl Afgelopen zondag vond het Yellow Puffin Game Event 'History of War' plaats. Blikken jullie met ons terug naar op deze gezellige dag? Cuphead - Eerste gedachten 30 september 2017 - Preview - door: Peter Bijl You're up! Cuphead is na al die jaren dan eindelijk uitgekomen! Hoe bevalt het spel echter tot nu toe? Lees gauw verder! Game Event "History of War" 15 september 2017 - Events, Nieuws - door: Harry van Dijken Gear up, soldier! Nintendo Classic Mini: SNES 1 augustus 2017 - Nieuws - door: M Lavrijssen De SNES mini is in aantocht! Wat kunnen we van dit kleine beestje verwachten?