De SEGA Game Gear was het antwoord van SEGA op de Game Boy van Nintendo. Net als met de consoles van beide bedrijven, was je als gamer vaak verknocht aan de een of de ander. Beide apparaten zijn daarnaast nog steeds geliefd bij het grote publiek als retro handhelds, maar na al die jaren willen er nog wel eens problemen ontstaan. De jongens van Gameland-Groningen houden zich dan ook veel bezig met het repareren van deze spelcomputers en vandaag laten ze ons eens zien hoe dat nu in zijn werk gaat.

Vandaag de dag hebben veel Game Gears problemen met het scherm en het geluid. Dit komt meestal door lekkende condensatoren op het moederbord. Door deze te vervangen, gaat uw Game Gear weer jaren mee. Wij kunnen uw Game Gear zo herstellen dat deze weer werkt zoals vroeger. Voorbeelden van enkele problemen die kunnen worden opgelost zijn; spooklijnen, dimscherm, het scherm alleen zichtbaar wanneer u vanuit een bepaalde hoek kijkt en stil of geen geluid. Hieronder  volgt een foto impressie van hoe wij te werk gaan bij het vervangen van de condensatoren.

Wat hebben we nodig?

Voor deze operatie maken we gebruik van een soldeerbout, wattenstaafjes, tang, schroevendraaier, 4.5mm gamebit, desoldeerlint, soldeertin, condensatoren en Alcohol.

Hoe gaan we te werk?

Ten eerste verwijderen we de zeven schroeven van de Game Gear:

Voor een goede werking dienen alle met rood omcirkelende condensatoren te worden vervangen. Deze zitten met lijm en soldeer tin vast op het moederbord.

Nu verwijderen wij de condensator en maken wij de plus en minus schoon met alcohol. Vervolgens solderen wij de nieuwe condensator op zijn plaats.

En zo ziet het eruit als alle condensatoren zijn vervangen:

Een nieuw leven

Heeft u dus een defecte Game Gear liggen en wilt u deze laten repareren, stuur ons dan een berichtje. Het vervangen van de condensatoren op het moederbord kost 25 euro en mocht het geluid ook niet werken dan komt hier nog eens vijftien euro bij. Heeft u echter ook een andere defecte console liggen, dan kunt u ons altijd een berichtje sturen.

Martijn Peper

Author Peter Bijl
Published
Categories Hardware
Views 2186

Comments

No Comments

Geef een reactie

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten

Sniper Elite 4 31 januari 2018 - Game review - door: Harry van Dijken Een kogel in de oogkas of toch maar de knieschijf er af? Keuzes genoeg in het nieuwste deel van de Sniper Elite serie! Lees hier de recensie. Verslag Game Event 'History of War' 8 november 2017 - Events - door: Peter Bijl Afgelopen zondag vond het Yellow Puffin Game Event 'History of War' plaats. Blikken jullie met ons terug naar op deze gezellige dag? Cuphead - Eerste gedachten 30 september 2017 - Preview - door: Peter Bijl You're up! Cuphead is na al die jaren dan eindelijk uitgekomen! Hoe bevalt het spel echter tot nu toe? Lees gauw verder! Game Event "History of War" 15 september 2017 - Events, Nieuws - door: Harry van Dijken Gear up, soldier! Nintendo Classic Mini: SNES 1 augustus 2017 - Nieuws - door: M Lavrijssen De SNES mini is in aantocht! Wat kunnen we van dit kleine beestje verwachten?