Een nieuwe maand breekt vandaag aan en dat betekent natuurlijk ook een aantal nieuwe releases op de markt! Op de eerste dag van de maand gaan we dus even stil staan bij de grootste releases, om even een mooi overzicht te krijgen. Per slot van rekening is het natuurlijk wel handig om te weten waar men de portemonnee voor open kan trekken!

03/03:  Nintendo Switch + The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)

Aanstaande vrijdag is het zo ver en komt de nieuwste console van Nintendo in de winkel, namelijk de Nintendo Switch. Na de ietwat teleurstellende WiiU zijn de verwachtingen hoog bij de Japanse ontwikkelaar. Men kan echter niet ontkennen dat de combinatie console/handheld interessant is en met een beetje geluk zal blijken dat de Nintendo Switch haar plek weet te veroveren op de markt.

Wat is een nieuwe Nintendo console daarnaast zonder een nieuwe Zelda die tegelijkertijd uitkomt? The Legend of Zelda: Breath of the Wild is de nieuwste game in de serie en tevens de eerste open-world game in de gehele reeks. Spelers zullen wederom in de huid van Link kruipen en een nieuw avontuur gaan beleven in Hyrule.
Kortom, wie een Nintendo fan of simpelweg nieuwsgierig is, moet zeker de derde van deze maand in zijn agenda noteren. Voor zo een 329 euro kan men de trotse eigenaar worden van een Nintendo Switch.

07/03:  Tom Clancy’s Ghost Recon – Wildlands (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Afgelopen maandag was het afgelopen met de beta van de nieuwste Tom Clancy’s Ghost Recon, getiteld Wildlands. Men zal wederom in de huid kruipen van een elite team, alleen zal het spel zich ditmaal in een open wereld plaats gaan vinden. Wat dat betreft breekt de serie ietwat met traditie, dus menig fan van de serie zal wellicht zich een beetje zorgen gaan maken.
Als we echter de reacties van de leden van Yellow Puffin mogen geloven, dan zit het wel goed met de kwaliteit van dit spel. Ubisoft lijkt dus een tactisch en spannend avontuur te gaan leveren, waarin de speler het land Bolivia zal gaan redden van een aantal drug kartels.

23/03:  Mass Effect – Andromeda (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Wellicht een van de spellen waar fans het meest naar uit hebben gekeken, is het nieuwste deel in de Mass Effect reeks. Na het avontuur met Commander Shepard zul je nu in de voetsporen treden van Sara of Scott Ryder, broer en zus die deel uitmaken van een speciaal elite team dat naar de Andromedanevel zal worden gestuurd om een nieuwe plek voor de soorten van het melkwegstelsel te vinden.
Zoals we gewend zijn van Bioware zal het spel een combinatie zijn van enerzijds shooter- en anderzijds van rpg-elementen. Reken er dus maar op dat je de drieëntwintigste van de maand weer een heleboel tuig en vreemde wezens mag afknallen en je uit een hoop situaties mag proberen te kletsen!

28/03:  Dark Souls III – The Ringed City (PC, PlayStation 4, Xbox One) + Strafe (PC, PlayStation 4, Linux, MacOS)

Tenslotte zal er op de achtentwintigste van maart nog de release zijn van de tweede en tevens laatste DLC van Dark Souls III, getiteld The Ringed City. In deze DLC nemen de ontwikkelaars je mee naar de Ringed City en zul je achter slavenridder Gael moeten gaan, terwijl hij op zoek is naar de Dark Soul of Humanity. De speler zal naar het einde van de wereld reizen en met deze DLC komt er een einde aan het verhaal van de wereld van Dark Souls. Wees er dus op voorbereid om telkens weer dood te gaan, opnieuw en opnieuw en opnieuw.


Tenslotte is daar nog de game Strafe, een spel dat door de makers zelf het beste kan worden omschreven als een shooter die rechtstreeks uit 1998 komt. Shooters als Doom en Wolfenstein 3D zullen dus vast en zeker enige inspiratie hebben gegeven.

Conclusie

Een heleboel games dus die vooralsnog zeker de moeite waard lijken te zijn. Wat normaal gesproken altijd een vrij rustige maand in het jaar is, is ditmaal wel degelijk een maand van grote releases. Men zegt wel eens ‘maart roert zijn staart’ en dat is exact het gezegde wat van toepassing is dit jaar.

Author Peter Bijl
Published
Categories Events Nieuws
Views 751

Comments

No Comments

Geef een reactie

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten

Sniper Elite 4 31 januari 2018 - Game review - door: Harry van Dijken Een kogel in de oogkas of toch maar de knieschijf er af? Keuzes genoeg in het nieuwste deel van de Sniper Elite serie! Lees hier de recensie. Verslag Game Event 'History of War' 8 november 2017 - Events - door: Peter Bijl Afgelopen zondag vond het Yellow Puffin Game Event 'History of War' plaats. Blikken jullie met ons terug naar op deze gezellige dag? Cuphead - Eerste gedachten 30 september 2017 - Preview - door: Peter Bijl You're up! Cuphead is na al die jaren dan eindelijk uitgekomen! Hoe bevalt het spel echter tot nu toe? Lees gauw verder! Game Event "History of War" 15 september 2017 - Events, Nieuws - door: Harry van Dijken Gear up, soldier! Nintendo Classic Mini: SNES 1 augustus 2017 - Nieuws - door: M Lavrijssen De SNES mini is in aantocht! Wat kunnen we van dit kleine beestje verwachten?