Een nieuwe maandag, dus een nieuwe GOTW! Vorige week hebben wij ons ondergedompeld in de RTS Company of Heroes. Daarbij moesten wij natuurlijk de tactische generaal in ons loslaten en dat is af en toe goed gelukt, maar soms ging het wel eens mis. Voor deze week blijven we nog een beetje in de strategische sfeer, alleen pakken we ditmaal het FPS genre erbij en welk spel weet strategie en FPS nou beter te combineren dan Battlefield 4?

Tactische shooter

Battlefield 4 is, evenals Company of Heroes, een van de favoriete spellen van Yellow Puffin en dat is niet zonder redenen. De Battlefield serie is natuurlijk bekend om zijn tactische laag; het samenwerken van verschillende groepen binnen een team om het andere team de nederlaag toe te dienen. Reden dat we deze week deel 4 aanraden, is wegens de enorme hoeveelheid spelers die het spel dagelijks nog spelen. Aan volle potjes dus geen gebrek en het spel wordt nog steeds volop ondersteund door DICE.

Verwoesten, ondersteunen of repareren

Natuurlijk zou een Battlefield 4 geen echte Battlefield zijn, zonder de tradtionele klassen. Ook hier kun je wederom kiezen om aan de gang te gaan als medic, engineer, support of sniper. Ben je bijvoorbeeld een speler die graag zijn team op de been houdt? Dan kies je de medic klasse en zorg je er voor dat je team in leven blijft onder de zwaarste omstandigheden. Wil je echter je voertuigen in beweging houden? Dan zorg je als engineer er voor de vijand geen enkele kans maakt om je voertuigen te verwoesten.
Ook kun je helemaal los gaan met verschillende voertuigen die ook elk hun eigen rol hebben in het spel. Tanks zijn natuurlijk de grootste verwoesters en kunnen zowel tanks als infantrie aan, maar zijn wel een stuk makkelijker te raken en ook langzamer dan de andere voertuigen. Vliegtuigen zijn er in twee vormen; als anti-vliegtuig of als anti-infanterie. Anti-vliegtuig jets zijn soepeler te besturen en dus handig in dogfights. Anti-infanterie zijn echter weer beter inzetbaar tegen infanterie en voertuigen, door hun zware kalibier kogels en verwoestende bommen.

Prachtige mappen, zoete destructie

Daarbij heeft het basis spel een heleboel mappen die je kunt gaan verkennen en in hoge mate verwoestbaar zijn. De Frostbite engine komt dus fantastisch tot zijn recht en het is een waar genoegen om de strijd aan te gaan in een alsmaar veranderend landschap. Ook zijn er vele wapens en gadgets vrij te spelen, waardoor je helemaal je eigen uitrusting kunt samenstellen naar behoeve.
Ben je al uitgekeken op de basis? Dan kun je de Premium versie aanschaffen en een nieuw aantal uitbreidingen installeren die nieuwe mappen, voertuigen en wapens toevoegen. Deze uitbreidingen hebben allemaal een eigen karakter, zoals Naval Strike, waarin de nadruk ligt op de strijd op zee.

Join the battle

Redenen over dus om aan de slag te gaan met Battlefield 4! Er zijn altijd Yellow Puffin leden online om een potje met je te komen spelen en het spel zelf biedt tal van mogelijkheden om de slag te winnen. Kies daarom snel je favoriete rol en stort je in de allesverwoestende strijd!

Author Peter Bijl
Published
Categories Events
Views 583

Comments

No Comments

Geef een reactie

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten

Sniper Elite 4 31 januari 2018 - Game review - door: Harry van Dijken Een kogel in de oogkas of toch maar de knieschijf er af? Keuzes genoeg in het nieuwste deel van de Sniper Elite serie! Lees hier de recensie. Verslag Game Event 'History of War' 8 november 2017 - Events - door: Peter Bijl Afgelopen zondag vond het Yellow Puffin Game Event 'History of War' plaats. Blikken jullie met ons terug naar op deze gezellige dag? Cuphead - Eerste gedachten 30 september 2017 - Preview - door: Peter Bijl You're up! Cuphead is na al die jaren dan eindelijk uitgekomen! Hoe bevalt het spel echter tot nu toe? Lees gauw verder! Game Event "History of War" 15 september 2017 - Events, Nieuws - door: Harry van Dijken Gear up, soldier! Nintendo Classic Mini: SNES 1 augustus 2017 - Nieuws - door: M Lavrijssen De SNES mini is in aantocht! Wat kunnen we van dit kleine beestje verwachten?