Aankomende dinsdag zal Absalom Warkor aanwezig zijn tijdens ons evenement in het Groninger Forum. Absalom is het e-sport talent van FC Groningen en gedurende de middag kun je een aantal potjes FIFA tegen hem spelen. Wie is Absalom eigenlijk en wat houdt hem bezig? Tijd voor een kennismakingsgesprek

Stel dat je een biografie moet aanmaken voor een nieuwe social media site, wat zet je daar allemaal in?

‘Mijn naam is Absalom, ik ben 28 jaar oud en ben momenteel werkzaam als e-sporter in de FIFA Eredivisie bij FC Groningen. Ik ben twee maal Nederlands kampioen geworden bij FIFA.
Ik heb communicatie & multimedia design in Leeuwarden gestudeerd. Daar heb ik mij een tijdje bezig gehouden met game design, alleen was dat niet echt mijn ding. Liever houd ik mij bezig met films maken, editen, kortom, ik ben liever zelf bezig en ben daarnaast ook creatief ingesteld.’

Je bent natuurlijk nu als e-sporter actief, maar hoe is het voor jou ooit begonnen met gamen?

‘Van vroegs af aan ben ik eigenlijk al bezig geweest met de FIFA games. Ik ben zelfs nog veel bezig geweest met FIFA Soccer 95/96, wat maar weer aangeeft hoe lang ik al game.

Daarnaast ben ik ook heel veel bezig geweest op de SEGA Mega Drive, wat in mijn ogen toch wel een van de vetste consoles ooit geweest is.

Als ik niet bezig ben met FIFA, dan houd ik mij graag bezig met goede singleplayer spellen.’

Zijn er ook singeplayer games die jij mensen echt kunt aanraden?

‘Poe, daar vraag je me wat. Sowieso raad ik heel erg Dark Souls III aan, super vette game en biedt ook veel uitdaging.

Daarnaast is The Witcher een serie die mensen ook echt moeten hebben gespeeld en eh tja, dan wordt het moeilijk kiezen.’

En old-skool games dan?

‘Nou, dan is dat sowieso de Sonic-serie, die is echt heel erg goed. Met name Sonic 2 is toch wel een van mijn favoriete, misschien wel het beste spel in de hele serie. Over de moderne kunnen het maar beter niet hebben…’

Als we even terugkomen op jouw reis richting het worden van e-sporter bij FC Groningen, hoe is dat dan allemaal gebeurd?

‘In 2010, 2011 en 2012 heb ik al heel veel FIFA wedstrijden gespeeld, waarbij ik in 2010 en 2011 eerste ben geworden en in 2012 tweede ben geworden. In de tussentijd is het natuurlijk een kwestie van een heleboel trainen en meedoen aan allerlei toernooien.

Afgelopen januari heb ik ook nog met een kwalificatie meegedaan voor FC Groningen; een wedstrijd waarbij de winnaar mee mocht doen met het Eredivisie team van de club. Aanvankelijk leek het er op dat ik niet zou winnen, doordat ik in de kwartfinale eruit lag. Er werd echter met wildcards gespeeld, die je in de verliezerspoule kon krijgen. Deze won ik en daardoor kwam ik uiteindelijk in de finale terecht, waar ik de winst heb weten te pakken.’

In jouw carrière als e-sporter, wat is tot nu toe het hoogtepunt geweest?

‘Dat is sowieso het moment dat ik voor de eerste keer Nederlandse kampioen werd bij FIFA. Dat gevoel valt niet te evenaren.’

En heb je ook een dieptepunt gehad?

‘Dat zal een klein toernooitje zijn geweest met vrienden en collega’s in 2013. Als winnaar kon je een Xbox 360 mee naar huis nemen, dus ik dacht, waarom ook niet.

Tijdens de wedstrijd wist ik een vriend van mij te verslaan in de halve finale met 4-0. Hij kwam echter terecht in een verliezerspoule, waar hij uiteindelijk uit wist te komen. Hierdoor kwam hij met mij in de finale, waar hij vrij snel 1-0 scoorde en de rest van de pot keihard in de verdediging ging. Om een lang verhaal kort te houden, ik verloor en dat was toch best balen.’

Wat was jouw grootste WTF-moment tot nu toe?

‘Dat was een goal die ik tegen mij kreeg die dwars door de zijkant van het doel ging. Door het net. Tja.’

Hoe zie jij de toekomst voor je? Wat doe je dan allemaal?

‘De komende 2 a 3 jaar ga ik maximaal presteren in de Eredivisie en veel (inter-)nationale toernooien spelen. De komende tijd ga ik echter vooral veel oefenen om mijn niveau omhoog te halen.

Daarnaast ben ik bezig om een talentenpoule op te bouwen, ofwel om een FIFA-team samen te stellen. Ik heb al een paar hele goede gasten weten te vinden die met gemak de top 100 wereldwijd weten te halen in het weekend bij FIFA. Wat dat betreft heeft Groningen echt veel FIFA talent, dus daar kunnen we nog veel van verwachten.’

Heb je nog tips voor FIFA spelers?

‘Speel vooral tegen zoveel mogelijk spelers die beter zijn dan jij. Hoe meer wedstrijden je pakt, hoe beter je wordt en probeer ook zoveel mogelijk offline wedstrijden te spelen. Maak het spel je eigen, kopieer niet zomaar iemand speelstijl maar pak stukjes eruit die voor jou werken.

Speel daarnaast met drie verschillende opstellingen en kijk naar datgene wat je fijn vindt en probeer dat ook.’

Absalom, bedankt voor je tijd en tot dinsdag op het evenement.

‘Van hetzelfde en tot dinsdag!’

Author Peter Bijl
Published
Views 850

Comments

No Comments

Geef een reactie

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten

Sniper Elite 4 31 januari 2018 - Game review - door: Harry van Dijken Een kogel in de oogkas of toch maar de knieschijf er af? Keuzes genoeg in het nieuwste deel van de Sniper Elite serie! Lees hier de recensie. Verslag Game Event 'History of War' 8 november 2017 - Events - door: Peter Bijl Afgelopen zondag vond het Yellow Puffin Game Event 'History of War' plaats. Blikken jullie met ons terug naar op deze gezellige dag? Cuphead - Eerste gedachten 30 september 2017 - Preview - door: Peter Bijl You're up! Cuphead is na al die jaren dan eindelijk uitgekomen! Hoe bevalt het spel echter tot nu toe? Lees gauw verder! Game Event "History of War" 15 september 2017 - Events, Nieuws - door: Harry van Dijken Gear up, soldier! Nintendo Classic Mini: SNES 1 augustus 2017 - Nieuws - door: M Lavrijssen De SNES mini is in aantocht! Wat kunnen we van dit kleine beestje verwachten?