Nu er gameplay beelden online staan kan ik wat schrijven over de nieuwe game van Eugene Systems (Wargame, R.U.S.E) en Paradox (Cities Skyline, Hearts of Iron IV); Steel Division: Normandy 44. Deze RTS game is gemaakt met behulp van de IRISZOOM engine, bekend van Eugene Systems Wargame reeks. Dit betekent dat er op grote maps gespeeld wordt en vanaf grote hoogte ingezoomd kan worden tot de kleinste details.

Battlegroups

Zoals de titel aangeeft speelt de game zich af in het jaar 1944 in Normandië. Wanneer het spel begint moet er een keus gemaakt worden voor een battlegroup. Dat kan een AXIS of ALLIED zijn. Battlegroups zijn kaarten decks van eenheden die zijn opgedeeld in een aantal categorieën. Ten eerste zijn er de verschillende leger onderdelen zoals verkenners, infanterie, tanks, artillerie en vliegtuigen. De decks zijn daarbij opgedeeld in de speelfasen A,B en C die elkaar opvolgen na vaste periodes van enkele minuten. Tijdens speelfase A zijn dus alleen de eenheden voor die fase beschikbaar zoals deze zijn samengesteld in het kaarten deck.

Na het kiezen of samenstellen van de battlegroup kunnen de eenheden voor de eerste speelfase worden geplaatst. Meteen valt er iets nieuws op, want er zijn geen posities die op de map moeten worden veroverd. In plaats daarvan heb je rode en blauwe zones. In deze zones worden de eenheden uit de battlegroup geplaatst. Alle eenheden kosten een bepaalde hoeveelheid punten waarvan er slechts een beperkte hoeveelheid beschikbaar zijn. Tijdens de game komen er punten bij afhankelijk van de hoeveelheid terrein dat wordt bezet door de ingezette eenheden.

Een strategische hybride

Na het plaatsen van de eenheden kan het spel gestart worden en is het de bedoeling om zo veel mogelijk terrein in te nemen met de geplaatste eenheden. De rode en blauwe zones bewegen dynamisch mee met de eenheden en creëren een unieke frontlinie. Hier onderscheidt de gameplay zich dan ook voornamelijk met de Wargame reeks. De gevechten zijn op veel kortere afstand op een duidelijke frontlinie, waardoor de game meer het gevoel heeft van Company of Heroes. Je stuurt de eenheden individueel aan en maakt daarbij gebruik van de gedetailleerde omgeving zoals gebouwen en begroeiing. Het is daarnaast ook belangrijk wat de eenheden kunnen zien en om dit te bepalen is er een unieke functie die het gezichtsveld van een eenheid in beeld brengt.

Na verloop van tijd en de eerste schermutselingen ontstaat er een stabielere frontlinie en begint de volgende fase. Tijdens deze fase komen er nieuwe eenheden beschikbaar die als versterkingen kunnen worden ingezet. Dit leidt tot nieuwe schermutselingen en een meer dynamische frontlinie. Eerder ingezette succesvolle tactieken kunnen ineens nutteloos zijn vanwege een andere strategie in deze fase.

Ready for war

Dit maakt de gameplay heel interessant en uniek. Je bent namelijk afhankelijk van een battlegroup waarbij de focus van een ingezette strategie veranderd met elke van de drie verschillende spelfases. De game creëert hierdoor de perfecte mix tussen Wargame en Company of Heroes en voegt een diepere gameplay toe dankzij de combinatie tussen de battlegroups en de spelfasen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot de release ergens dit jaar (mei?).

Published
Categories Preview
Views 1214

Comments

No Comments

Geef een reactie

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten

Sniper Elite 4 31 januari 2018 - Game review - door: Harry van Dijken Een kogel in de oogkas of toch maar de knieschijf er af? Keuzes genoeg in het nieuwste deel van de Sniper Elite serie! Lees hier de recensie. Verslag Game Event 'History of War' 8 november 2017 - Events - door: Peter Bijl Afgelopen zondag vond het Yellow Puffin Game Event 'History of War' plaats. Blikken jullie met ons terug naar op deze gezellige dag? Cuphead - Eerste gedachten 30 september 2017 - Preview - door: Peter Bijl You're up! Cuphead is na al die jaren dan eindelijk uitgekomen! Hoe bevalt het spel echter tot nu toe? Lees gauw verder! Game Event "History of War" 15 september 2017 - Events, Nieuws - door: Harry van Dijken Gear up, soldier! Nintendo Classic Mini: SNES 1 augustus 2017 - Nieuws - door: M Lavrijssen De SNES mini is in aantocht! Wat kunnen we van dit kleine beestje verwachten?