Evenement Partner

KIC is ook te vinden met onder andere een stand op het Yellow Puffin Game Event. Tijd dus om deze vereniging even voor te stellen.

KIC

KIC staat voor ‘Kien in Communicatie’ en is één van de twee studieverenigingen voor het Instituut voor Communicatie, Media & IT aan de Hanzehogeschool, te Groningen. Aan dit instituut zijn de opleidingen Communicatie, International Communication, Communication & Multimedia Design en HBO-ICT verbonden. De opleiding HBO-ICT is ondergebracht bij Studievereniging RealTime. Door het organiseren van zowel studiegerelateerde als sociale activiteiten, zorgen de studieverenigingen en -secties er voor dat jouw studieperiode verder reikt dan alleen met je neus in de boeken zitten.

Actviteiten

Bij studiegerelateerde activiteiten kun je denken aan bedrijfsbezoeken, lezingen en congressen.
KIC organiseert daarnaast ook sociale activiteiten. Er wordt elk jaar een wintersport georganiseerd, er worden verscheidene themafeesten gehouden, er is een gala in samenwerking met andere verenigingen en er is maandelijks een gezellige borrel!

Game Event

Op 18 april is het Groninger Forum gewijd aan het Yellow Puffin Game Event, het evenement waar het contact tussen  gamer en ontwikkelaar centraal staat. Monsterboard, iWink, Ubisoft en andere bedrijven geven presentaties en je kunt met ze in gesprek. De ideale manier dus om meer te leren over deze industrie. Dat is ook het hele idee achter Yellow Puffin: ze willen gamers, ICT’ers en bedrijven met elkaar in contact brengen en laten zien wat het Noorden van ons land te bieden heeft. Volgens Yellow Puffin is er vanuit de regio genoeg animo om aan de slag te gaan in deze bloeiende industrie en daar willen ze een steentje aan bijdragen.

Tijdens Yellow Puffin kun je aan de slag gaan met spelcomputers en tabletop games, je krijgt goodies in handen en natuurlijk kun je de competitie aangaan met andere gamers. FC Groningen is ook aanwezig, op zich misschien al een verrassing, maar daar blijft het niet bij…

Ook te vinden met een stand zijn het Noorderpoort College, de Hanzehogeschool Groningen en het Alfa College.

Published
Views 934

Comments

No Comments

Geef een reactie

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten

Sniper Elite 4 31 januari 2018 - Game review - door: Harry van Dijken Een kogel in de oogkas of toch maar de knieschijf er af? Keuzes genoeg in het nieuwste deel van de Sniper Elite serie! Lees hier de recensie. Verslag Game Event 'History of War' 8 november 2017 - Events - door: Peter Bijl Afgelopen zondag vond het Yellow Puffin Game Event 'History of War' plaats. Blikken jullie met ons terug naar op deze gezellige dag? Cuphead - Eerste gedachten 30 september 2017 - Preview - door: Peter Bijl You're up! Cuphead is na al die jaren dan eindelijk uitgekomen! Hoe bevalt het spel echter tot nu toe? Lees gauw verder! Game Event "History of War" 15 september 2017 - Events, Nieuws - door: Harry van Dijken Gear up, soldier! Nintendo Classic Mini: SNES 1 augustus 2017 - Nieuws - door: M Lavrijssen De SNES mini is in aantocht! Wat kunnen we van dit kleine beestje verwachten?