Een spel met goede gameplay is natuurlijk datgene wat wij als gamers het allerliefste zien. Of je het dan over platformers, shooters, racers of wat dan ook hebt, gameplay maakt of breekt het spel. Er is echter nog een andere factor die in veel gevallen van een goed spel een memorabel spel weet te maken. We hebben het dan natuurlijk over de soundtrack.

Nu zijn er al veel spellen die in je hoofd zullen opkomen, wanneer je het hebt over goede soundtracks. Om eens extra aandacht en liefde te geven aan die spellen heeft Yellow Puffin een tiental spellen erbij gepakt om deze in de schijnwerpers te zetten. Zit jouw favoriete soundtrack er niet tussen of ken je sommige soundtracks nog niet eens? Geen zorgen, het is slechts een kleine greep uit een enorm arsenaal aan fantastische soundtracks. Die van jou komt vast nog wel eens langs en daarnaast leer je iets nieuws.

  1. Castlevania III: Dracula’s Curse (NES, 1989)

Wat valt er allemaal te zeggen over de Castlevania serie? Het is een van de oudste en bekendste series uit de hele geschiedenis van het gamen en menigeen is dan ook opgegroeid met een van de vele spellen. Naast meedogenloze, maar uitermate bevredigende gameplay kent elk spel een fantastische soundtrack die de sfeer uitmuntend weet neer te zetten. Voor deze lijst is er gekozen voor  het laatste deel op de NES.

  1. Medal of Honor: European Assault (Xbox, PlayStation 2, Gamecube, 2005)

Een andere veteraan uit de industrie. De Medal of Honor serie draait nu al een tijdje mee, maar is helaas op het moment in de koelkast gezet. Desalniettemin heeft de serie een permanente indruk achtergelaten en zou het FPS-genre er heel anders uit gezien hebben, zou de game nooit gelanceerd zijn. Elke game in de serie kent daarnaast een orkestrale soundtrack, die je regelrechte kippenvel kan bezorgen. Met name European Assault laat zien hoe geweldig de soundtrack is afgestemd op de Tweede Wereldoorlog en Christoper Lennertz verdient dan ook alle lof voor dit geweldige werk.

  1. Doom (MS-DOS, SEGA 32X, Atari Jaguar, SNES, PlayStation, 3DO, Sega Saturn, Acorn Archimedes, GBA, Xbox, Xbox 360, iOS, PlayStation 3, 1993)

Rip and tear! Volgens velen dé game die het FPS-genre op de kaart wist te zetten. Een spel dat tot op de dag van vandaag een enorme community achter zich heeft staan. Het spreekt dan ook voor zich dat we de soundtrack van de eerste game erbij pakken, want wat is er nou rustgevender dan een horde demonen in de pan hakken onder het genot van snoeiharde rock en metal?

  1. Mass Effect (Xbox 360, PC, PlayStation 3, 2007)

Bioware’s meest succesvolle serie zal menig gamer wel kennen. De serie moest echter ergens beginnen en het begin was zeker een ervaring. Als Commander Shepard en de eerste menselijke SPECTRE, is het aan jou om het universum te redden van een eeuwenoude dreiging. Daar hoort natuurlijk een futuristische soundtrack bij en die soundtrack blijft een genot voor het oor en na al die jaren krijg je toch wel een nostalgisch gevoel bij de meeste nummers.

  1. Silent Hill 2 (PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox, Xbox 360, PC, 2001)

De horror serie die veel gamers slapeloze nachten heeft bezorgd. Volgens velen is deel 2 de beste in de gehele serie en dat komt grotendeels door de soundtrack van het spel. Deze weet de duistere en de emotionele kant van het spel goed naar voren te brengen en zorgt er zo voor dat de allereerste keer dat je dit spel speelt, je dit nooit meer zult vergeten.

  1. Final Fantasy VII (PlayStation, 1997)

Ook Final Fantasy is geen onbekend terrein. Toch is het VII die het meest memorabel is geworden voor gamers. De soundtrack is meeslepend, trekt je mee, zorgt voor een rollercoaster aan emoties en brengt het spel naar een hoger niveau.

  1. Banjo-Kazooie (N64, Xbox 360, 1998)

De beer en vogel die tezamen op pad gaan om het zusje van Banjo te redden uit de klauwen van de gemene heks Gruntilda. Gemaakt tijdens de Golden Age van Rareware, Banjo-Kazooie is het schoolvoorbeeld van hoe je een platformer moet maken. Fluïde controles, fantastische collectibles, personages, noem het maar op! Als klapper op de vuurpijl is er ook nog eens een grandioze soundtrack, dus wat kan een gamer zich nog meer wensen?

  1. Super Mario Galaxy (Wii, 2007)

De derde game in de Super Mario reeks en wederom het bewijs dat Nintendo weet wat ze met hun spellen moeten doen. De gameplay is solide, de levels en de algehele sfeer zijn fantastisch, memorabel en uitermate gevarieerd en jawel, de game kent ook nog eens een soundtrack waar je u tegen zegt. Of je nu rustig de galaxy map aan het bekijken bent of rustig aan het uitzoemen bent op de bijenplaneet, er is voor ieder wat wils.

  1. Call of Duty: World at War (PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, 2008)

De meest grimmige en snoeiharde game in de Call of Duty reeks; tot dusver had de Tweede Wereldoorlog er nog nooit zó gitzwart uit gezien en was hij niet dusdanig bloedig. De soundtrack wist deze sfeer fantastisch neer te zetten en kent vele nummers die maar al te goed laten zien hoe bloederig, meedogenloos en tegelijkertijd glorieus een oorlog kan zijn.

  1. Splinter Cell: Pandora Tomorrow (PC, Xbox, PlayStation 2, Gamecube, GBA, PlayStation 3, 2004)

Sam Fisher is naast Solid Snake waarschijnlijk dé man waar je aan denkt, wanneer je het met je vrienden over stealth-games hebt. Een keiharde veteraan die zich bij Third Echelon aansluit, een organisatie die in het diepste geheim operaties uitvoert over de hele wereld, om zo dreigingen uit te kunnen schakelen die de gehele wereld in oorlog zouden kunnen storten. Natuurlijk is zo’n spel niet compleet zonder bijbehorende soundtrack en met name Pandora Tomorrow weet ongelofelijk goed die zenuwslopende en uiterst geheime sfeer vast te leggen, waar jij je als Sam Fisher op dat moment in bevindt.

Dit was alweer de gehele lijst, maar niet getreurd, in de toekomst zullen er meer van dit soort lijstjes verschijnen. Wij zijn echter ook heel erg benieuwd naar jullie favoriete soundtracks, dus laat ons vooral weten in de comments waar jullie als gamer van genieten

Author Peter Bijl
Published
Categories Nieuws
Views 1276

Comments

No Comments

Geef een antwoord

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten