Afgelopen zondag vond het Game Event ‘History of War’ plaats in het Groninger Forum. Het was een evenement vol met actie, gezelligheid, maar ook heel wat leergierigheid. Kortom, er viel van alles te doen! Laten we daarom maar eens terugblikken op deze mooie dag.

Welkom

Allereerst was daar de opening van het evenement. In het kort werd er verteld waarom wij dit evenement organiseerden. Gamers spelen natuurlijk vaker spellen waarin je iets met oorlog te maken krijgt, maar wij wilden het iets breder trekken. Defensie speelt een belangrijke rol in het veilig stellen van onze toekomst en het heden, terwijl het verleden ons laat zien hoe belangrijk het soms is om te vechten voor de vrijheid.

Daarnaast werd nog even het programma gepresenteerd en werden de deelnemende partijen bedankt, waarna het evenement geheel van start kon gaan!

Battletours

De eerste spreker die wij mochten verwelkomen was niemand minder dan Joël Stoppels, bekend van Battletours. Dit is een initiatief van hemzelf, waarmee hij aandacht en uitleg geeft aan oorlogsgebeurtenissen in stad en omstreken. Daarnaast heeft hij historisch advies mogen geven aan Call of Duty WWII, waar hij even wat meer uitleg over gaf tijdens het evenement. Zo vertelde hij wat over de geografie van Normandië, de historische accuratesse hiervan en werden ook flink wat wapens en strategieën besproken aan de hand van de trailer van COD WWII.

Na de presentatie kon men Joël nog wat vragen stellen bij zijn stand en was het tevens mogelijk om wat authentiek materiaal te bekijken. Het was dan ook een zeer leerzame ervaring.

Defensie

Hierna was er een presentatie van Defensie door Erik Damstra over de carrière mogelijkheden en het gebruik van ICT bij Defensie. De nadruk komt ook in het leger veel te liggen op ICT en zowel op civiel- als militair gebied is er veel behoefte aan nieuwe technici op allerlei niveaus. Een bijzonder kijkje in deze wereld dus.

Defensie was daarnaast ook aanwezig met een heuse brugsimulator. Met deze simulator stond je aan het hoofd van je eigen schip en was het de bedoeling om zo professioneel mogelijk het schip te navigeren. Er waren heel wat mensen die het leuk vonden om als stuurman aan de slag te gaan.

Game on!

Vanzelfsprekend draaide de dag niet alleen maar om leerzame presentaties, want als er één ding is wat gamers willen doen, dan is het wel gamen! Wij mochten aan ons publiek twee nieuwe vette games presenteren, namelijk Call of Duty WWII en Wolfenstein II: The New Colossus. Dat het publiek belangstelling had voor deze twee games, mag een understatement genoemd worden. Men bleef maar terugkomen om weer een stukje te kunnen knallen. Zowel de multiplayer van COD als de singelplayer van Wolfenstein wisten veel lof te oogsten. De games vielen dus bijzonder goed in de smaak!

De jongens van R&M Game Events verdienen daarbij nog een speciaal bedankje voor het opzetten van enkele mooie game stands.

Merchandise

Ook aanwezig was Gameland-Groningen met hun inmiddels bekende merchandise. Of je nu op zoek was naar een game uit het verre verleden, een leuke Funko Pop of een geinige trui, het kon allemaal!

Daarnaast gaven we veel goodies weg, waarbij we heel wat mensen blij mochten maken met een tas vol goodies.

Conclusie

Het was weer een gezellig evenement waar je van alles kon doen! Of je nu wat wilde leren over de geschiedenis of games wilde spelen, alles was mogelijk. Wij willen daarnaast al onze partners bedanken voor hun komst en hun waardevolle bijdrage aan het evenement. Ook iedereen die er bij was, verdient een speciaal bedankje en wij hopen ieder van jullie terug te mogen zien bij ons volgende evenement!

 

Author Peter Bijl
Published
Categories Events
Views 2295

Comments

No Comments

Geef een antwoord

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten