Op vrijdag 30 juni was Yellow Puffin te vinden op INDIGO, het grootste indie game event van Nederland. Voor dit verslag zijn Mike en Daniël een kijkje gaan nemen naar wat er allemaal te beleven viel.

Wij waren vroeg aanwezig, omdat het event al om 10 uur startte. Eenmaal binnen bezochten we eerst de presentatie van Valve, onder andere bekend van Steam. Zij vertelden veel interessante dingen over wat ze allemaal van plan zijn met het platform. In de toekomst willen ze meer ondersteuning gaan bieden aan verschillende betaalmogelijkheden, zodat ieder persoon over de hele wereld kan betalen op de manier die hij zelf fijn vindt. Tevens willen ze ook meer support gaan bieden aan diverse controllers, waaronder die van de  Xbox,  PlayStation, et cetera.

Ook voor de developers gaat Steam meer betekenen. Ze willen dat het voor de developer makkelijker en overzichtelijker wordt, zodat ook zij precies weten waar ze aan toe zijn. Samengevat heeft Steam veel grote en nieuwe updates klaar staan om zo de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren voor zowel de gamer als de developer.

Nadat wij bij Valve klaar waren hebben we nog rondgekeken bij verschillende indie game developers. De titel die ons voornamelijk aansprak, was ‘We were here too,’ een game die op Steam staat en tevens gratis te downloaden is. Het is een puzzle horror game die alleen coöp gespeeld kan worden. Het doel is dat je via communicatie elkaar probeert te vinden, want je wordt beiden gedropt in een eigen kamer die afgesloten is.

Daarna zijn wij naar de Unreal presentatie van Epic Games geweest. Deze was voornamelijk bedoeld voor developers, maar het was toch de moeite waard om hem even te bekijken. Unreal had namelijk veel te vertellen! Ze hebben veel nieuwe updates klaar liggen om de developer te ondersteunen.

Tevens werken ze aan een project dat Xsolla heet. Xsolla moet financiële- en technische hulp bieden, zodat de developer precies datgene krijgt wat ze nodig hebben. Het enige wat Epic Games hiervoor rekent is een 5% royalty fee als de game uit komt. Epic Games wil dus the best of the best en biedt daarnaast hulp aan devolopers, zowel financieel als technisch.

Al met al kunnen we concluderen dat Indigo een zeer interessant event was. De sfeer was goed, we zijn er veel van opgestoken en ik durf al met zekerheid te zeggen dat we volgend jaar er weer bij zullen zijn!

Published
Categories Events
Views 975

Comments

No Comments

Geef een reactie

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten

Sniper Elite 4 31 januari 2018 - Game review - door: Harry van Dijken Een kogel in de oogkas of toch maar de knieschijf er af? Keuzes genoeg in het nieuwste deel van de Sniper Elite serie! Lees hier de recensie. Verslag Game Event 'History of War' 8 november 2017 - Events - door: Peter Bijl Afgelopen zondag vond het Yellow Puffin Game Event 'History of War' plaats. Blikken jullie met ons terug naar op deze gezellige dag? Cuphead - Eerste gedachten 30 september 2017 - Preview - door: Peter Bijl You're up! Cuphead is na al die jaren dan eindelijk uitgekomen! Hoe bevalt het spel echter tot nu toe? Lees gauw verder! Game Event "History of War" 15 september 2017 - Events, Nieuws - door: Harry van Dijken Gear up, soldier! Nintendo Classic Mini: SNES 1 augustus 2017 - Nieuws - door: M Lavrijssen De SNES mini is in aantocht! Wat kunnen we van dit kleine beestje verwachten?