Vorige week dinsdag was het zover; het Yellow Puffin Game Event was daar! Een mooie dag in de geschiedenis van Yellow Puffin en wij hebben het zeker naar onze zin gehad met jullie allemaal. Er viel een heleboel te doen en te beleven, dus laten wij eens terugblikken met z’n allen.

Even voorstellen

De dag begon natuurlijk met een kleine introductie van onze community. Hierbij nam Daniël, een van onze oprichters, het woord en legde even in het kort uit wat onze kernwaarden zijn. Met name de verbinding tussen gamers, het bedrijfsleven en verschillende studies is belangrijk voor ons en wilden wij graag benadrukken tijdens het evenement.

Games

Voor het gamen was er dan ook heel wat te doen. Zo was onder andere Gameland Groningen aanwezig met een enorme hoeveelheid aan merchandise en retrogames. Je kon zelfs nog even aan de slag met de NES en SNES om even Super Mario te kunnen spelen!

Daarnaast was de Purperen Draak ook van de partij en nam de spellenspecialist een flink aantal bord- en kaartspellen met zich mee. Wie zich er aan durfde te wagen, kon een potje Magic: the Gathering spelen en dat dit spel tot op de dag van vandaag nog populair is, kon je wel zien aan het grote aantal deelnemers!

Zelf keek ik mijn ogen uit bij de presentatie van het spel El Alamein, een strategisch spel dat gebaseerd is op de gelijknamige tankslag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door middel van tankmodellen en verschillende statistieken en dobbelstenen moet je het eskader van je vijand zien te verwoesten en ik kijk er dan ook zeker naar uit om dit eens te gaan doen.

Natuurlijk waren er ook nog een aantal larpers aanwezig en met name de groene man wist de show te stelen met zijn gave karakter.

Ubisoft

Ook was ontwikkelaar en uitgever Ubisoft van de partij en namen zij een aantal games mee. Zo kon je onder andere aan de slag met de Virtual-Reality game Eagle Flight. Dat dit spel indruk wist te maken op de aanwezigen was wel te zien aan de mensen die zowel stonden te kijken, als in de rij stonden te wachten.

Tevens was er een Trackmania toernooi, waar deelnemers de kans kregen om de snelste tijd neer te zetten. Degene die dit voor elkaar wist te krijgen, ontving het spel voor de Playstation 4.

FC Groningen

Wat is een evenement in Groningen echter zonder onze eigen regionale trots? Ook FC Groningen was daarom van de partij en zij namen hun e-sport talent Absalom Warkor met zich mee. Deze jongen speelt in de FIFA Eredivisie en men kon tijdens het evenement proberen om hem tijdens een potje in te maken. Makkelijker gezegd dan gedaan en na afloop van het FIFA toernooi wist de hele zaal wel waarom hij op hoog niveau speelt.

Presentaties

Met de entertainment zat het dus aardig snor en voor diegenen die zich wat meer wilden informeren over de mogelijkheden om van je hobby je werk te maken, konden terecht bij enkele presentaties en informatie stands.

Zo was onder andere het Noorderpoort college aanwezig met een team van enthousiaste mensen om je te informeren over hun studie en kon je aan de slag met hun eigen game! Ook waren de studieverenigingen Realtime, Kick en Glitch aanwezig, om je te introduceren in het studentenleven van de ICT-er en gamer.

Goodies

Natuurlijk zijn dergelijke evenementen niet compleet, zonder de nodige goodies die je kunt krijgen. Zo werden er onder andere een aantal games weggegeven en kon je kans maken op een aantal goodie bags.

Conclusie

Het was een dag vol met games, gamers en nog veel meer. Men kon gezellig met elkaar kletsen over hun favoriete bezigheden en wie wat meer wilde weten over de beroepsmogelijkheden, kon zich daar ook nog eens over informeren. Uiteindelijk was het dan ook een gezellige en informatie dag geworden en kunnen wij spreken van een succesvolle dag. Een mooi begin dus voor Yellow Puffin en reken er maar op dat er meer van dit soort dagen zullen volgen. Wij hopen jullie dus ook volgende keer weer te treffen om er een chille dag van te maken!

Chillenderwijs en OOG TV waren ook aanwezig op ons evenement en beide hebben een mooi filmpje erover gemaakt! Bekijk ze hier:

 

Author Peter Bijl
Published
Views 710

Comments

No Comments

Geef een reactie

Laatste berichten

Sniper Elite 4

Verslag Game Event ‘History of War’

Cuphead – Eerste gedachten

Sniper Elite 4 31 januari 2018 - Game review - door: Harry van Dijken Een kogel in de oogkas of toch maar de knieschijf er af? Keuzes genoeg in het nieuwste deel van de Sniper Elite serie! Lees hier de recensie. Verslag Game Event 'History of War' 8 november 2017 - Events - door: Peter Bijl Afgelopen zondag vond het Yellow Puffin Game Event 'History of War' plaats. Blikken jullie met ons terug naar op deze gezellige dag? Cuphead - Eerste gedachten 30 september 2017 - Preview - door: Peter Bijl You're up! Cuphead is na al die jaren dan eindelijk uitgekomen! Hoe bevalt het spel echter tot nu toe? Lees gauw verder! Game Event "History of War" 15 september 2017 - Events, Nieuws - door: Harry van Dijken Gear up, soldier! Nintendo Classic Mini: SNES 1 augustus 2017 - Nieuws - door: M Lavrijssen De SNES mini is in aantocht! Wat kunnen we van dit kleine beestje verwachten?